Thailand

RUNDRESA I NORRA THAILAND

17.2 –3.3.2019 (15 dgr) söndag - söndag

 

Vi reser runt med buss, tåg och flyg, ibland även med tuk-tuk, longtail-båt och elefant...

Rundresan börjar i Bangkok, vidare till forna huvudstaden Auyttaya, Khao Yai National Park, Lopburi, Chiang Mai, Chiang Rai och Gyllene Triangeln. Resan avslutas med några dagars strandsemester i Hua Hin.

Som reseledare fungerar Kristian och Pang.

 

 

Thailand

RUNDRESA I NORRA THAILAND

17.2 –3.3.2019 (15 dgr) söndag - söndag

 

Vi reser runt med buss, tåg och flyg, ibland även med tuk-tuk, longtail-båt och elefant...

Rundresan börjar i Bangkok, vidare till forna huvudstaden Auyttaya, Khao Yai National Park, Lopburi, Chiang Mai, Chiang Rai och Gyllene Triangeln. Resan avslutas med några dagars strandsemester i Hua Hin.

Som reseledare fungerar Kristian och Pang.

 

 

Dag 1 – Söndag 17.2

Vasa/Helsingfors – Bangkok

Finnairs flyg avgår från Vasa kl. 14.25, vidare med Finnairs flyg från Helsingfors kl. 17.00. Under flygresan serveras en varm måltid samt måltidsdryck.

 

Dag 2 – Måndag 18.2

Bangkok (A på kartan)

Vid ankomst till Bangkok kl. 07.25 möts vi av reseledarna Kristian och Pang.

Transferbuss från flygfältet till vårt hotell i Bangkok. Dagen går i avkopplingens tecken. Ta det lugnt på hotellet alternativt upptäck Bangkok på egen hand eller tillsammans med reseledarna. Gemensam middag på kvällen. Efter middagen finns möjlighet att bekanta sig med det trendiga Asiatique utomhusköpcentret.Dag 3 – Tisdag 19.2

Bangkok

Bangkok är en intensiv stad med mycket trafik, många människor och fylld med kontraster och mystik. Och allt detta kommer vi att få uppleva.

På eftermiddagen gör vi en båtutflykt på Chao Praya floden och besöker det kungliga tempelområdet Grand Palace och Wat Phra Keaw.

Efter besöket vid Grand Palace fortsätter vi med tuk tuk till Chinatown. Vi avslutar kvällen med gemensam middag på en lokal kinesisk restaurang.

 

Dag 4 – Onsdag 20.2

Bangkok – Khao Yai

Vi lämnar Bangkok och åker norrut. Dagens första stopp är Ayuttaya (B), den historiska kungastaden och Thailands forna huvudstad. Vi besöker det historiska palatset med Wat Phra Si Sanphet och Wat Maha That.

Efter lunchen fortsätter vi mot dagens slutmål, Khao Yai National Park (C). In-kvartering på Hotel Phu Wanalee Resort Khao Yai i KhaoYai, Pak Chong för två nätter. Gemensam middag vid hotellet.Dag 5 – Torsdag 21.2

Khao Yai

Khao Yai anses vara en av Thailands vackraste nationalparker. I området finns kalkberg, regnskog, vattenfall och en förbluffande samling vilda djur som lever på få andra ställen i världen. Tillsammans med vår reseledare och guide bekantar vi oss med nationalparken och ser bland annat det berömda vattenfallet Hew Suwat.

Vi besöker också den thailändska vingården Granmonte och får provsmaka deras viner. Gemensam middag.

 

Dag 6 – Fredag 22.2

Khao Yai – Lopburi

Ledig förmiddag. På eftermiddagen reser vi med buss till en av Thailands äldsta städer, Lopburi. Vi får en glimt av staden och äter en gemensam middag innan vi stiger på nattåget som tar oss till Chiang Mai. Vi reser bekvämt i sovvagnar med bäddar.

 

Dag 7 – Lördag 23.2

Chiang Mai

Vi anländer på morgonen till Chiang Mai (D) som är huvudstad i provinsen med samma namn. Chiang Mai betyder ”ny stad” på thai och var den första provinsen som bröt med de dominerande Mon- och Khmerkulturerna.

Tidig förmiddag bekantar vi oss med centrala Chiang Mai där vi besöker flera vackra tempel. Vi besöker bland annat Wat Chedi Luang och Tre kungar Monument.

Vi avslutar rundvandringen med att äta Chiang Mai´s traditionella nudelsoppa Khao Soi. Därefter checkar vi in på The Imperial Mae Ping Hotel för två nätter.

På kvällen väntar oss en traditionell nordthailändsk Khum Khantoke-middag med musik och thaidans.Dag 8 – Söndag 24.2

Chiang Mai

Vi börjar dagen med ett besök till ett elefantläger, därefter till en orkidéodling där vi intar en thailändsk lunch.

Eftermiddagen fri för att utforska Chiang Mai. Vårt hotell är centralt beläget nära nattbasaren som erbjuder stort urval av shopping, massage och restauranger med en trevlig atmosfär.

 

Dag 9 – Måndag 25.2

Chiang Mai – Chiang Rai

Resan fortsätter genom ett naturskönt landskap från Chiang Mai till Chiang Rai (E). Under färden besöker vi det vackra Doi Chaang berget. Vi åker med minibuss upp till toppen av berget där vi möter det genuina Thailand som inte många besökare kommer i kontakt med. Uppe på bergstopparna besöker vi en thailändsk kaffeodling.

Efter lunch fortsätter färden mot buddhisttemplet Wat Rong Khun, mera känt som det vita templet, ett absolut måste att besöka. Vi checkar in på hotell Wiang Inn för två nätter. Dagen avslutas med en gemensam thailändsk middag.

 

Dag 10 – Tisdag 26.2

Mae Fah Luang och Gyllene Triangeln

Vi inleder dagen med en kort bussfärd till Ruamit Hill Tribe by vid floden Kok. Härifrån fortsätter färden med elefant (ca en timme).

Längs slingriga vägar fortsätter färden per gummihjul upp till Doi Tung bergen. Frodiga berg och riklig vegetation längs färden mot Mae Fah Luang botaniska trädgård. Trädgården anses vara den vackraste blomträdgården i hela Thailand. Här äter vi lunch innan vi fortsätter vår resa till Gyllene Triangeln, det mytomspun-na området där Thailand, Laos och Burma möts. I området finns en betydande del av världens opiumodlingar. Ett besök på opiummuseet ger en inblick i den kontroversiella, olagliga gränshandelns historia.

Vi gör också en båtfärd längs den stora floden Mekong som går längs gränsen till Laos och Burma, och om myndigheterna tillåter så besöker vi en lokal marknad i Laos. Efter båtfärden återvänder vi till hotellet i Chiang Rai.

 

Dag 11 – Onsdag 27.2

Chiang Rai – Bangkok – Hua Hin

Från Chiang Rai tar vi inrikesflyg till Bangkok. Från Bangkok fortsätter vi med buss mot Hua Hin. Väl framme i Hua Hin (F) checkar vi in på vårt hotell för tre nätter. Hotellet är centralt beläget, gångavstånd till strand, restauranger och affärer.

 

Dag 12 – Torsdag 28.2

Hua Hin

Hela dagen är ledig i Hua Hin för sol, bad och avkoppling eller för att upptäcka Hua Hin på egen hand.

 

Dag 13 – Fredag 1.3

Hua Hin

Hela dagen är ledig i Hua Hin för sol, bad och avkoppling. På kvällen samlas vi för thaimiddag och vi får sammanfatta våra upplevelser från rundresan.

 

Dag 14 – Lördag 2.3

Hua Hin – Bangkok – Vasa / Helsingfors

På förmiddagen åker vi chartrad buss från Hua Hin till Bangkok (A). På vägen får vi uppleva den flytande marknaden Damnoen Saduak med longtail båt. Mängder av småbåtar fyllda med frukter och grönsaker bildar en färggrann mosaik.

I kvällningen tar vi farväl av våra reseledare och bordar Finnairs nattflyg som avgår kl. 23.05 från Bangkok. Under flygresan serveras en varm måltid samt måltidsdryck.Dag 15 – Söndag 3.3

Vasa / Helsingfors

Ankomst Helsingfors kl. 05.20, vidare med Finnairs flyg till Vasa kl. 07.20, ankomst kl. 08.25.

Resefakta: 

Resan pris/vuxen

- från Vasa: 2 980 €

- från Helsingfors: 2 880 €

- enkelrumstillägg: 510 €

 

I resans pris ingår:

+ Finnairs reguljärflyg

   Vasa/Helsingfors - Bangkok t/r

   Inklusive varm måltid + måltidsdryck

+ Logi i dubbelrum (11 övernattningar)

   + 1 natt på nattåg

+ Alla transporter under rundresan

   (buss, tåg, båt, flyg, elefant...)

+ Frukost varje dag

+ Måltider: 9 x lunch (dag 4 - 11)

                    8 x middag (dag 2 - 7, 9 och 13)

+ Alkoholfria måltidsdrycker

+ Utflykter och inträden enligt programmet

+ Reseledare Kristian Holmkvists tjänster

+ Lokalguide Amonrat "Pang" Pechsais

   tjänster

 

I resans pris ingår inte:

- reseförsäkring