Spanska solkusten - Benalmadena

Spanska solkusten

- Benalmadena, ett alternativ till Almunecar

 

23.2 - 8.3.2020 (sön - sön) 15 dgr

 

Hotel Mac Puerto Marina, 4 stjärnor, läge vid stranden

Stort poolområde, spa, restaurang, bar - nära till stort serviceutbud

Benalmadena ligger bara 12 km från flygplatsen i Malaga

 

 

 

Spanska solkusten - Benalmadena

Spanska solkusten

- Benalmadena, ett alternativ till Almunecar

 

23.2 - 8.3.2020 (sön - sön) 15 dgr

 

Hotel Mac Puerto Marina, 4 stjärnor, läge vid stranden

Stort poolområde, spa, restaurang, bar - nära till stort serviceutbud

Benalmadena ligger bara 12 km från flygplatsen i Malaga

 

 

 

Flyg med SAS från Vasa - bekväma flygtider:

 

23.2 Vasa – Arlanda 11:20-11:35

23.2 Arlanda – Malaga 15:50-20:10

8.3 Malaga – Arlanda 12:10-16:35 (OBS! Ny flygtid)

8.3 Arlanda – Vasa 18:15-20:35

 

Hotel Mac Puerto Marina ligger alldeles nere vid havet. Ett stort poolområde med bassäng och solstolar. Vid marinan som ligger granne med hotellet finns ett shoppingcenter. Gratis WiFi på hela hotellet. Rummen är 25 kvadrat stora, alla med minibar, badrum, TV (även nordiska kanaler), terrass/balkong. Hotellet är byggt i arabisk stil och har skuggiga balkonger, även byggnadens form gör att inte alla balkonger har ex. kvällssol.

 

Hotel Mac Puerto Marina är känt för god mat! Frukosten liksom middagen serveras som stor buffet, båda måltiderna ingår i resan varje dag. I baren serveras smårätter dagtid. Varje kväll levande musik i baren, och en gång i veckan Flamencoshow. Därtill överraskning på musiksidan någon kväll under vistelsen.

 

Benalmadena kan förenklat delas upp i tre delar: moderna delen nere vid stranden på raden av playor, en vitkalkad andalusisk stadskärna, och fina grönområden högre upp i terrängen. Hotellets läge nere vid stranden är sin egna fröjd med promenadstråk, serveringar och utsikt. Och området Puerto Deportivo med marinan är vår granne.

 

Av besöksmål i Benalmadena kan nämnas ett stort nöjesfält, Sea Life Aquarium med delfinshow, den stora buddistiska stupan, fågelparken med 160 fågelarter, linbanan upp till Mont Calamorro 771 m över havet. Annat sevärt i Benalmadena är Castillo del Bil-Bil, fjärilsparken, parken Paloma, i närheten det märkliga slottet Colomares.

Under vistelsen i Spanien ordnas program, promenader och rundvandring. Avgiftsbelagda bussutflykter, ex. Gibraltar, Ronda, Cordoba, tur längs Costa del Sol, med mera.

 

- - -

 

Utflykter

Anmälan och betalning (kontant) till reseledaren som dejourerar i receptionen kl. 10.00 - 10.30 de dagar det inte ordnas utflykter. Möjligt också att ringa reseledaren under andra tider (numret meddelas i infobrevet innan resan)

 

Tisdag 25 februari

Heldagstur till Ronda

Ronda är en av Spaniens mest spektakulärt belägna städer. Den ligger på en massiv klippa och delas av en 120 meter djup ravin. Ronda var en av morernas sista bastioner i Spanien. Puenta Nova, den nya bron, är kanske det mest kända landmärket för dagens turister. I Ronda blev Spaniens första tjurfäktararena byggd. Lokal guide följer med oss i Ronda.  

Pris/person: 50 euro

 

Torsdag 27 februari

Heldagsutflykt till Gibraltar

Gibraltar är ett stycke Storbritannien som sitter fast vid Spaniens sydkust och är berömd för den 426 meter höga klippan; The Rock. Här på toppen av klippan lever de enda vilda aporna i Europa, ungefär 150 stycken, och dom gillar att försöka stjäla mat och mössor av turisterna. Vi får följa med på en liten rundtur med minibuss. Chauffören är lokal guide och berättar om det hela.

Pris/person: 70 euro inkl. transport och lokalguide

 

Lördag 29 februari

Halvdagsutflykt till Marbella och Den norska sjömanskyrkan i Calahonda

Vi börjar med ett litet besök i Marbellas ”gamla stad” och njuter av de mysiga små gränderna och Apelsintorget, stadens ”hjärta”. Sedan åker vi till Calahonda där den norska sjömanskyrkan ligger. Här får vi guidning samt servering av kaffe och våfflor.

Pris/person: 15 euro

 

Måndag 2 mars

Heldagstur till Cordoba

Cordoba var romersk provins för över 2.000 år sedan, men själva guldåldern kom med morerna.  På 900 talet var Cordoba den västliga huvudstaden i det islamska imperiet, på höjd med Bagdad i rikedom. Staden var 2016 Europas kulturstad med över 30 byggnader på Unescos världsarvslista.  Mitt i det historiska centrum finner vi Mezguitaen, en av dom största byggnaderna i Spanien. Den är unik för den islamska arkitekturen och har dessutom det märkliga i sig att den har en kristen katedral mitt i. Vi startar kl. 08.00 från hotellet och tillbringar dagen i Cordoba.

Pris/person: 70 euro inkl. lokalguide

 

Onsdag 4 mars

Utflykt til Malaga

Den blomstrande hamnstaden är Andalusiens näst största stad. På 1800-talet var staden berömd för sitt vin, Malagavinen, som var en av dom mest populära dryckerna i Europa. Och fortfarande finns det möjlighet att smaka på detta söta vin! I hjärtat av Malaga finns gamla staden med katedralen som man började bygga år 1528. Malaga är också känd som staden där Picasso föddes, och här finns naturligt nog ett berömt Picasso-museum. Vi startar vårt besök i Malaga med att besöka Malaga Automobil och Modemuseum. Här finns många fina gamla bilar, med mode anpassat till samma tidsperiod.

Pris/person: 30 euro inkl. entré til bil-museet.

 

Torsdag 5 mars

Heldagsutflykt till Nerja

Nerja är en fashionabel semesterstad som ligger lite öster om Malaga, på Costa Tropical kusten. Här kan man stå på Europabalkongen och titta ut över Medelhavet. Nerja är också känd för sina grottor, med väggmålningar som är över 25.000 år gamla!

Pris/person: 25 euro

 

 

 

 

 

 

 

 

Resefakta: 

Resans pris / person:

Från Vasa 1 350 €

Enkelrumstillägg: 415 €

 

Tillägg för utsikt över poolområdet:

70 € / person i dubbelrum

112 € / enkelrum

 

I resans pris ingår:

+ flygresa Vasa - Arlanda - Malaga t/r

+ logi 14 nätter i dubbelrum

+ 14 x frukost

+ 14 x middag

+ flygplatstransferer i Spanien

+ bagage 23 kg + handbagage 8 kg

+ reseledare under vistelsen i Spanien

+ utfärder enligt programmet

 

I resans pris ingår inte:

- reseförsäkring

- de avgiftsbelagda utflykterna

Övrigt: 

Bra att veta

Rumsräkning: Om man önskar föra räkning på rummet behöver man registrera ett kreditkort i receptionen vid ankomst eller dagen efter ankomst. Räkningen betalas kvällen innan hemfärd.

Buffémiddagen: serveras dagligen under två tidpunkter: kl. 18.00 och kl. 19.45. Vid ankomst väljer man vilken tid man önskar inta middagen, och har då denna tidpunkt under hela uppehället. Dryckerna betalas vid bordet eller sätts på rumsräkningen som betalas sista kvällen. NOTERA! Vi föreslår att vår grupp intar middagen kl. 18.00.

Kontantuttag: Utanför hotellet finns 2 bankautomater och en mindre affär.

 

Benalmadena: ligger mellan Torremolinos och Fuengirola. I staden bor det ungefär 53 000 invånare.

Vädret i Benalmadena: Resans första vecka infaller i slutet på februari och den andra veckan i början på mars, så dagstemperaturen ligger på 17-18 grader. Nattetid sjunker graderna till 9-10 grader. Men det här är inget vi kan garantera; det kan vara kallare, men även varmare. År 2015 uppnådde man 31 grader i dessa trakter. Och precis som i Finland; sitter man i solen kan 18 grader kännas som 30, och sitter man i skuggan känns det kyligt.

 

BOKA FÖRE 22.11.2019

tfn: 0443 13 14 15
e-post : info@lindelltravel.fi