Sommarresor till Pärnu 2019

Sparesor sommaren 2019 till Pärnu i Estland

 

9–14.6.2019 (6 dgr) sön – fre

6–11.8.2019 (6 dgr) tis – sön

 

Estlands sommarhuvudstad Pärnu ligger alldeles vid havet och floden. Hela året, men i synnerhet på sommarhalvåret, är stranden lockande. Den nästan 2 km långa plagen med vit, fin sand och långgrunt bad är som vid Medelhavet.

 

Sommarresor till Pärnu 2019

Sparesor sommaren 2019 till Pärnu i Estland

 

9–14.6.2019 (6 dgr) sön – fre

6–11.8.2019 (6 dgr) tis – sön

 

Estlands sommarhuvudstad Pärnu ligger alldeles vid havet och floden. Hela året, men i synnerhet på sommarhalvåret, är stranden lockande. Den nästan 2 km långa plagen med vit, fin sand och långgrunt bad är som vid Medelhavet.

 

En resa till spahotell i Pärnu borde ha jättelångt namn. Namnet borde innehålla ord som semester, friskvård, sandstrand, rekreation, massage, fotvård, mat&dryck, dans, fullservice, bastubad, förmånligt, skönhet, simbassänger, ressällskap, upplevelser, shopping, bekvämt, saltkammare, uteliv, kylbehandling, musik, tupplur… Listan blir lång. Men vi vill sammanfatta med ”Må bra på Spa i Pärnu”. Välkommen med!

 

 

Reseprogram

 

Resans första dag

Hemorten – Pärnu

Bussen samlar resenärerna enligt rutt och tidtabell som meddelas senare. Nerresan till Helsingfors avbryts av paus. Eckerö Lines m/s Finlandia avgår från Västra hamnen i Helsingfors kl. 15.15. Ankomst till Tallinn kl. 17.30. Från Tallinn till Pärnu kör vi på knappa två timmar. Vi checkar in på Spa Tervis, och gör senare en rundvandring för att bekanta oss med Tervis. En liten kvällsbit innan vi säger god natt. 

 

Dagarna på plats

Sköna dagar på Spa 

Efter frukost vidtar läkarbesöken, man har en given tid, läkaren talar svenska och finska, tolkhjälp fås vid behov. I samråd med läkaren görs veckans program upp. Med behandlingsboken i hand går man till tidsbeställningen och får tider för hela vistelsen. Så är det bara att börja på och njuta! Fyll på med flera sköna saker under veckan om du tycker!  

Varje dag har vi frukost och middag som ingår, vill man ha den rikliga lunchen också säger man till när man bokar resan. De mångsidiga och förmånliga skönhetsbehandlingarna, frisörstjänsterna, extra behandlingarna är viktiga för många som besöker Pärnu om och om igen. Likaså konserter, shopping, kvällsprogram. För att inte glömma staden Pärnu, sandstranden, utflykterna. Mera info inför resan om vad som finns – ordnat program eller total frihet om du vill!

 

Hemresedagen

Pärnu - Hemorten

Frukost på hotellet. Vi lastar bussen kl. 8.00 och kör mot Tallinn. Lite tid för shopping i hamnen. Eckerö Lines färja avgår kl. 12.00, ankomst till Helsingfors kl. 14.15. Nu återstår hemresan, vi är i Österbotten i ”gomanstid”.

 

***

 

Dagarna innehåller 

Vårt spapaket innehåller 2-3 behandlingar av olika slag varje dag vi är på plats. Hotellets bastu- och badavdelning ingår, kvällsprogram i eget kulturhus. Läkare och sjukskötare finns på plats. Mat i rikligt mått: frukost plus lunch och middag beroende på vad man vill ha. Halvt eller fullt måltidspaket bestämmer man på förhand.

Spa Tervis i Pärnu

Hotellrummen på Spahotell Tervis är verkligt fräscha och moderna. Hotellet har en 40-årig historia, har tillbyggts och renoverats i flera omgångar. Tervis bildar en enhet med 8 hus, man behöver aldrig gå utomhus för att nå en annan del! Någon kan säga att Tervis är för stort, svårt att hitta – de har vanligen inte själva bott där. Storleken är inget problem, och med Lindell Travels personal på plats finns någon hela tiden att fråga, all hjälp fås utan besvär. Storleken betyder tvärtom ett heltäckande serviceutbud, det allra mesta man önskar av en spavecka finns inom Tervis´ väggar. Rummen har WC, dusch, TV, telefon – och kylskåp! De allra flesta rummen har balkong. Vårt paket på Spa Tervis innehåller halvpension, frukost och middag (eller lunch, välj när du bokar). Adress: Spa Tervis, Seedri 6, Pärnu. Tfn +372 44 50111 www.spa.ee

Till Pärnu kommer våren tidigare, här dröjer sommaren sig kvar längre. Tervis är spahotellet där service på svenska fungerar bäst. Sköna dagar för kropp och själ.

 

Pärnu är bäst!

Pärnu är tillräckligt liten för att kännas hanterlig och trygg, tillräckligt stor för att ha allt! Till Pärnus centrum promenerar man på 10-15 minuter. Fråga efter service och kultur, behandlingar och shopping, vi berättar också om specialiteter på andra spa. Äta på stan går utmärkt, prisnivån är rimlig. Dans ordnas på flera ställen, bl.a. på Tervis.

Spa Tervis ligger alldeles nere vid havet och floden. Hela året, men i synnerhet på sommarhalvåret är stranden lockande. Den nästan 2 km långa plagen med vit, fin sand och långgrunt bad är som vid Medelhavet. Estland har många bra spa-orter, men Pärnu är nog som helhet den bästa.

Resefakta: 
Pris per person i standardrum för två

 

7–12.8 545 €

Enkelrumstillägg: 105 €

Helpensionstillägg: 40 € / pers

Svittillägg : 105 € / pers (för 2 pers/rum)

Superiortillägg (3:ans hus): 25 € / pers

Superiorsvittillägg : 150 € / pers (för 2 pers/rum)

 

I priset ingår:

+ Logi i tvåbäddsrum

+ Halvpension (frukost samt lunch eller middag)

+ 2-3 behandlingar per dag på plats

+ Guidad rundtur

+ Svenskatalande lokalguide

+ Färjeresor Helsingfors - Tallinn t/r

+ Bussresa i luftkonditionerad helturistbuss

+ Yrkeschaufförs tjänster

 

I priset ingår inte:

- Resenärsförsäkring

 

Anslutning i Helsingfors: rabatt -15,00 €

Övrigt: 

Buffé på Eckeröline

Pris vid förhandsbokning:

utresa 29 €

hemresa 25 €

utresa + hemresa 53 €